Вход

Нашата ферма в снимки

Вижте снимките по-долу » 

Ние от SUNNYFARM сме вдъхновени от  примера на американският фермер Дж.Салатин за  аграрно-пасторално отглеждане на птици и животни. Поставихме основите на нашата екологична ферма през лятото на 2014 г. Водени сме от принципа, че тревата  е фундаментът на комплексната хранителна верига, където различни животински видове се отглеждат в симбиоза. Тревата е медиатор между почвата и слънцето.

Свежия въздух, свободно движение, естествени  протеини, влакнини и аминокиселини, слънчева светлина, естествени условия на живот, спазване природните закони-това са ключовите неща при отглеждане на животните в нашата ферма. Ние доставяме екологично чиста храна, подходяща за деца за здравословно хранене.

Разположени сме в предбалканското село Абланица,  на 12 км от гр. Ловеч. Отглеждаме изцяло пасищно две породи пилета, кокошки, зайци, телета и прасета.

Телетата се хранят основно с трева от нашите пасища. Природата е създала телетата като тревопасни животни и техния храносмилателен тракт е устроен съобразно това. Ние вярваме че тревата предлага богато питателно меню на тези животни, затова са постоянно на паша , а през студените зимни месеци се дохранват със сено, което събираме през лятото от нашите ливади и пасища. В момента пасищата на фермата, на които отглеждаме животните са в процес на наблюдение за биосертифициране. Доставяме екологично чисто телешко месо

  Пилетата и зайците се отглеждат в големи кафези от мрежа без дъно, които са разположени на пасищата. (Вижте снимките по-долу). Кафезите се преместват всеки ден на свежа трева. Допълнителната храна, която нашите птици получават е смеска от чисто зърно произведено от фермери в района на с. Абланица, без антибиотици и стимулатори за разтежа, поради тази причина отглеждаме пилетата около 65-80 дни, от края на април до средата на ноември, в зависимост от климатичните особености и наличие на трева. Екологично чисто прясно пилешко месо доставяме до различни дестинации. Кокошките за яйца се отглеждат свободно, така те по цял ден се радват на свеж въздух, голямата мобилност им позволява да си намират ларви, червейчета и насекоми, слънцето ги прави здрави и издръжливи дори и през по-студените дни.

 Как и къде гледаме нашите прасета – избирахме  и оградихме място с добър баланс между дървета и тревно пространство, сенчесто и прохладно – това е добро местообитание за прасетата, които лакомо заравят зурли в тревата и чешат гърбовете си по дърветата.  Важен е балансът между тревата на пасището и зърното в хранилката. Поради факта, че животните поемат разнообразна храна - зърно, трева и корени, прекарват живота си предимно по пасищата, а не в затворени помещения, както и зарaди движението, чистия въздух и слънцето,  месото e по-твърдо, по-качествено и по-вкусно.

Нашата мисия е да произвеждаме екологично чисти продукти , след което да  доставим до вас храна с  уникален вкус и здравословни качества.

Животните отглеждаме в животновъдни обекти, регистрирани в БАБХ и подлежащи на съответния санитартен контрол.  Ако желаете можете да ни посетите и на място да видите как ги отглеждаме.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Прекрасен вкус, аромат и качество. Малко връщане в детските години. Благодаря ви.
- Twins27
Jun 4, 2015 8:23PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: