Вход

Нашата ферма в снимки

Вижте снимките по-долу » 

Ние от SUNNYFARM сме вдъхновени от идеята за отглеждане на животните в среда максимално близка до естествените условия и нужди. Поставихме основите на нашата екологична ферма през лятото на 2014 г. Водени сме от принципа, че тревата  е основата на една комплексна хранителна верига, където различни животински видове се отглеждат в симбиоза. Тревата е проводникът между почвата и слънцето.

Чистият въздух, свободно движение, слънчева светлина, достъп да изобилие от треви и билки, спазване природните закони-това са ключовите елементи в нашата ферма.

Разположени сме в предбалканското село Абланица,  на 12 км от гр. Ловеч. Отглеждаме  пасищно две породи пилета, кокошки, зайци, телета и прасета.

Телетата се хранят основно с трева от нашите пасища. Природата е създала телетата като тревопасни животни и техния храносмилателен тракт е устроен съобразно това. Ние вярваме че тревата предлага богато питателно меню на тези животни, затова са постоянно на паша , а през студените зимни месеци се изхранват със сено, което събираме през лятото от нашите ливади и пасища.  Пилетата и зайците се отглеждат в големи мобилни къщи, от мрежа без дъно, които са разположени на пасищата. (Вижте снимките по-долу).Мобилните къщи се преместват всеки ден на свежа трева. Допълнителната храна, която нашите птици получават е смеска от чисто зърно произведено от фермери в района на с. Абланица, без антибиотици и стимулатори за разтежа, поради тази причина отглеждаме пилетата около 65-80 дни, от края на април до средата на ноември, в зависимост от климатичните особености и наличие на трева. Другият начин на отглеждане на птиците, който практикуваме е в ограден падок директно на ливадата. Екологично чисто прясно пилешко месо доставяме до различни дестинации. Кокошките за яйца се отглеждат свободно, така те по цял ден се радват на свеж въздух, голямата мобилност им позволява да си намират ларви, червейчета и насекоми, слънцето ги прави здрави и издръжливи дори и през по-студените дни.

 За прасета избирахме  и оградихме място с добър баланс между дървета и тревно пространство, сенчесто и прохладно – това е добро местообитание за прасетата, които лакомо заравят зурли в тревата и чешат гърбовете си по дърветата.  Поради факта, че животните поемат разнообразна храна - зърно, трева и корени, прекарват живота си предимно по пасищата, а не в затворени помещения, както и зарaди движението, чистия въздух и слънцето,  месото e по-твърдо, по-качествено и по-вкусно.

Нашата мисия е да произвеждаме екологично чисти продукти , след което да  доставим до вас храна с  уникален вкус и здравословни качества. Доставяме екологично чисто телешко месо

Животните отглеждаме в животновъдни обекти, регистрирани в БАБХ и подлежащи на съответния санитартен контрол.  Ако желаете можете да ни посетите и на място да видите как ги отглеждаме.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Освен ентракот, си купих и от тези наденички. Прекрасен вкус - фини подправки, нежен вкус, без тлъстина и сол. Прекрасно!
- Маргарита Бахнева
May 2, 2017 6:30AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: