Вход

Майсторски клас с Джоел Салатин .

Учим се от най-добрите!

Разказвали сме Ви, че нашата ферма е основана на принципите на природосъобразното земеделие. В ежедневната си дейност следваме примера и идеите на популярния американски фермер Джоел Салатин, който е посветил живота си на изграждането на своята Polyface, фермата, чиято философия се базира на тревното фермерство, устойчивото земеделие и като краен резултат производството на чисти и качествени продукти за хората.

В края на м. септември част от екипа на Sunnyfarm имаше удоволствието лично да попие от практическите знанията и енергия на Джоел Салатин. Вдъхновяващият фермер проведе двудневен майсторски клас в гр. Сандански. Изчели сме повечето книги и статии на Салатин, но срещата на живо беше изключително преживяване. Станахме съпричастни на споделянето на практики, които запазват натуралния начин на отглеждане на животните, запазват уважение към естественото, съблюдават растителните и животинските възможности, игнорират всякаква химическа намеса. Отворихме очи и съзнание за детайли в работата, които водят до подобряване качеството на храната, която произвеждаме, най-вече по отношение на ползата за здравето, която носи тази храна.

Вие, скъпи клиенти, като избирате да консумирате нашите продукти   подкрепяте нас като земеделски производител, прилагащ практики, които запазват естествения (натурален) начин на отглеждане на животните, помагате да се наложи идеята за запазване устойчивостта на околната среда и проявявате отговорност към Вашето здраве.

Решихте ли какво ще готвите през седмицата?

Ето и нашите предложения:

Буритос по фермерски :

300 г телешко месо нарязано много на ситно, по ½ червена, жълта и зелена чушка, 1 морков, 1 глава лук, 2 яйца, 3 с.л. сметана, сол, черен пипер, зехтин за пържене, свеж магданоз, няколко листа маруля и няколко тънки арабски питки.

Запържете в зехтина телешкото месо, прибавете нарязаните на ситно зеленчуци. Подправете със сол и черен пипер и пържете в продължение 10-15 минути. Разбъркайте яйцата със сметаната, прибавете към месото и задушете под похлупак около 5 минути. Поръсете с магданоз и добавете нарязаната на ленти маруля.  „Опаковайте“ сместа в питките.

Пилешки бутчета с ориз

Сварете Пилешките бутчета. Задушете малко лук и моркови, добавете ориза, докато се "изцъкли". Прибавете чаша пилешки бульон. Изсипете ориза в малка тавичка, сложете отгоре пилешките бутчета и долейте с топла вода, според инструкцията на ориза. Печете на фурна  на180 С до пълна готовност на ориза.

Доставките на продукти от фермата: София- понеделник, сряда и петък

Пловдив-- 28 септември (четвъртък). Място на доставката - ПАРКИНГА НА МОЛ ПЛОВДИВ / ДО БРАТСКАТА МОГИЛА / - от 12,00 до 12,30 ч

Варна-30.09.2017 (събота) .Място на доставката - паркинга на ул. 113 ( до паметника) срещу Пикадили парк - от 15,00 - 16,00 ч

Бургас-30 септември (събота). Място на доставката - ПАРКИНГА НА ул. Гурко , зад III-та поликлиника (старата болница) - от 11,00 до 12,00 ч

Нова промоция в Sunnyfarm

Заради страстта към телешкото месо:)


"През 1965 американският астронавт Джон Йънг внесъл тайно на борда на космическия апарат "Джемини 3" сандвич с говеждо месо.


Когато корабът излетял, астронавтът извадил сандвича си и ужасил хората в контролния център на земята, които се притеснили, че трохите можели да повредят деликатната апаратура на борда на "Джемини 3" и да предизвикат катастрофа. До такъв финал за щастие не се стигнало.
Ако и Вие обичате да похапвате вкусно месо, не се колебайте, където и да сте, опитайте от нашето."

За почитателите на телешкото месо предлагаме "Телешка кайма" на промоционална цена 16,00 лв/кг вместо 18,00 лв/кг и "Кайма смес" на промо-цена 13,00 лв/кг вместо 15,00 лв/кг

Промоцията е валидна до 25 август, включително.

Ароматна яхния с домашно петле.

Захласнати в динамиката на новото време, в сложнотиите на съвременния начин на живот, забравяме едно удоволствие, което има двустранно предимство. Това удоволствие е приготвянето на домашна здравословна храна с чудесен аромат

Хубавите яхнии са истинска наслада за небцето - те са вкусни, засищащи, създават усещане за уют.

Има разнообразни рецепти за яхния, но ние от SUNNYFARM  ще се съсредоточим върху това да Ви покажем как да сготвите "Яхния с младо петле, отгледано по селски".

Петлетата в Sunnyfarm се отглеждат пасищно. Те живеят свободно и вършат доста работа през  живота си.

Като резултат от това тяхното месо съдържа повече съединителна тъкан и е почти невъзможно от гърдите или бутчетата да се извадят крехки пържоли. Затова пък при готвене на бавен огън, съединителната тъкан ще се разтопи, а месото ще стане крехко и дори по-вкусно. Накратко, този вид прясно месо е идеално за яхния.

Вкусната яхния с хрупкав хляб и свежи градински зелечуци е чудесен вариант за неделен обяд или за вечеря.

Опитайте нашия вариант за "Яхния с младо петле":

домашна кокошка

Ключови моменти тук са варенето на слаб огън, виното и мащерката.

2 стръка целина,
2 средни глави кромид лук,
2 моркова,
зехтин,
препълнена с.л. брашно,
400 г нарязани домати от консерва,
морска сол,
прясно млян черен пипер,
3 стръка прясна мащерка,
200 мл червено вино, и
500 г обезкостено месо от предварително сварена петле.

Първо сварете птицата на слаб огън, докато месото започне лесно да се отделя от костите. След това обезкостете и нарежете месото на кубчета от около 2 см.

Нарежете целината, лука, морковите и ги задушете в продължение на 10 минути в зехтина. Прибавете месото и брашното. Налейте  виното и добавете консервираните домати. Разбъркайте всички добре и подправете с морската сол, черен пипер и мащерката. Когата ястието заври сложете капака и гответе на слаб огън. Ако ястието Ви се стори твърде гъсто добавете от бульона, в който е вряло петлето. Запазете останалия бульон за следващо готвене, той е изключително полезен и богат на хранителни вещаства.

Сервирайте с дъхав топъл хляб и не оставяйте неотопен сос:)

Екипът на SUNNYFARM!

Last minute поръчка

Ако сте пропуснали да се заредите с истинска храна, направете го сега.

Само днес ( 21 август) вземете 10 % отстъпка от всички продукти като поръчате на www.sunnyfarm.bg.

Доставката ще се осъществи в сряда или петък (по Ваше желание) и ще е безплатна, без значение от размера на сумата.

 

 Забележка: отстъпката ще бъде калкулирана след оразмеряване на продуктите и ще я виждате на документа, който ще получите при доставката на продуктите.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Много вкусни! Същия вкус на месото като тези, които правехме с баба и дядо на село навремето!
- nadyaat
Jan 17, 2015 7:32PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: