Вход

1 пиле - 4 ястия

След като купите едно хубаво голямо пиле, отделете гърдите.

Останалата част от пилето сложете във вряща вода заедно с 3-4 моркова, нарязани на филийки, 1 голяма чушка , сол, черен пипер и стъблата на магданоз. Не пропускайте дробчето и воденичката.След като поври супата около 1 час, извадете пилето. Отделете пилешките бутчета и ги оставете на страна. Отделете си 2 ч чаши от бульона. Размачкайте или пасирайте зеленчуците, това ще сгъсти бульона. Отделете останалото месо от костите и върнете малките парченца месо в супата. Поръсете с орехи и магданоз.

 

Пилешките гърди запечете в сгорещено олио. Отделно задушете лук в масло, добавете зрънца черен пипер, мед и лимонов сок. Оставете сместта да заври. Прибавете внимателно нарязан на тънки ивици лимон и прибавете 100 мл шампанско,1 ч.ч пилешки бульон, краве масло и брашно за сгъстяване на соса. Върнете пилешките гърди в соса и  оставете да заври за кратко.

Пилешките бутчета са вече сварени за приготвяне на класическо пиле с ориз. За целта задушете малко лук и моркови, добавете ориза, докато се "изцъкли". Прибавете другата чаша от пилешкия бульон. Изсипете ориза в малка тавичка, сложете отгоре пилешките бутчета и долейте с топла вода, според инструкцията на ориза. Печете на фурна  на180 С до пълна готовност на ориза.

Четвъртата манджа е под въпрос. Зависи дали на следващия ден ще ви е останало нещо от другите две ястия. Ако  е останало от месцето  може да си направите бърз Сандвич с пилешко месо , като нарежете остатъците на ситно, объркайте ги гуакамоле от  ½ авокадо и завийте в малка питка тип „такос“.

Е, ако сте повече хора, едно пиле със сигурност няма да Ви стигне, но винаги може да си купите две :) и да приготвите 4-степенно меню като в скъп ресторант.

Вземете здраве и енергия от нашите продукти.

Sunnyfarm вече предлага пресни пасищни пилета (охладени), изкарали минимум 60 дни на зелена поляна, чист въздух и слънце. Менюто им е разнообразно - 70% зърнени култури и 30 % зелени изкушения от ливадите и пасищата, върху които се отглеждат. Това гарантира чисто месо с отличен вкус, с повече протеини, по-малко вода и мазнини.

Вземете здраве и енергия от фермерските продукти на Sunnyfarm.

Last minute Великденска поръчка

Ако сте пропуснали да се заредите с чисти и питателни продукти от фермата, направете го сега.

Само днес (24 април)  от 12,00 ч до 16,00 ч  вземете 10 % отстъпка от всички продукти като поръчате на www.sunnyfarm.bg.

 Доставката ще се осъществи   утре – четвъртък – 25 април 2019 г

 

Забележка: отстъпката ще бъде калкулирана след оразмеряване на продуктите и ще я виждате на хартиения документ, който ще получите при доставката на продуктите.

Прясна топена свинска мас за козунаците.

Свинската мас е стабилна при висока температура.

Свинската мас е богата на витамин D, но само мас от прасета отглеждани на открито, имали досег със слънчева светлина и складирали от витамина в мастните си тъкани.

Свинската мас прави козунака по-пухкав и „на конци“.

Прясно топена свинска мас от прасета отглеждани в естествена среда може да поръчате от фермата на SUNNYFARM. ( www.sunnyfarm.bg). Виж там и нашата рецепта за козунак със свинска мас.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

4.50 STARS
Разкошни джоланчета - не са изобщо мазни, а крехки и направо се топят в устата. Вече няколко пъти купувам и ...
- mariapepel
Mar 16, 2015 10:24AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: