Вход

Sunnyfarm с 5000 последователи.

SUNNYFARM  вече има 5000 последователи във Facebook.

През лятото на 2014 направихме първите си стъпки с желанието да направим нещо ново, а днес реализираме своята визия.

Благодарни сме за възможността да правим това, в което вярваме.

Благодарни сме за Вашето доверие.

Това ни носи радост и мотивация да продължаваме да бъдем по-добри и да допринасяме повече.

Утре 28 август (вторник) Ви подаряваме  15% отстъпка от цената на пилетата.

Промоцията е валидна за поръчки направени на 28.08.2018 г(вторник). Отстъпката ще бъде калкулирана след оразмеряване на Вашата поръчка.

Достваката до гр. София ще е в петък.

 

Как да готвим телешко?

Да приготвим телешко не е толкова трудно!

Важно е да използваме качествено месо, подходящите ароматни подправки, съчетани в ярка палитра и да спазваме точното време за готвене.

Телешкото месо, което ние от Sunnyfarm произвеждаме е от породата Херефорд. Тази порода животни са с възможност за целогодишно отглеждане на открито, а ние държим животните да се развиват в естествената им среда и да са задоволени със слънце, чист въздух, движение и обилна зелена паша, а през зимните месеци със сено от чистите предпланински пасища в нашия Балкан.

Ето и нашето предложение за „Провансалско телешко ястие“, което няма как да не се получи, ако следвате рецептата. Рецептата взаимствахме от „Гастрономически атлас“ на Мина Холанд. Изпробвахме я с телешко месо и телешки бульон от Sunnyfarm. В оригиналната рецепта има и гъби, но ние ги пропуснахме за да е по-леко ястието.

1 кг телешко за готвене, може да е от врат, шол или плешка-нарязано на парчета по около 5 см

Счукваме в хаванче чесън-3 скалидки, 2 ч.л. черен пипер и морска сол. Добавяме 2 с.л. зехтин и натъркваме месото с получената смес. След това го поставяме в дълбок съд заедно с клончета розмарин, мащерка и магданоз и заливаме с висококачествено червено вино, така, че месото да се покрие.

Оставяме в хладилника за една нощ.

На другия ден изваждаме късовете месо, овалваме ги в брашно и ги запържваме в краве масло. В друг съд запържваме 2 глави бял лук, 2 моркова, 2 стръка целина, 2 домата и 200 г бекон- всичко нарязано на едро – пържим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме 3 скалидки чесън намачкани и 2 дафинови листа. Добавяме и месото, заливаме с маринатата(заедно с букета от билки), в която месото отлежаваше предната нощ и ½ литър телешки или пилешки бульон.

(снимката е илюстративна)

Оставете го да ври на възможно най-слабия огън за 1 час. След това прехвърлете в тавичка или по –добре в глинен гювеч и оставете да се пече около 1 час или докато течността се сгъсти. Преди да извадите настържете малко индийско орехче и пресен магданоз и извадете дафиновите листа и букета от билки.

Е, стана малко дълго обяснението, но хубавата работа е в детайлите, всяко нещо е от значение.

За ценителите на пилешко месо.

Да сготвиш пиле звучи лесно. Има хиляди рецепти. Въпреки това към приготвянето на "пилето" трябва да се подхожда с респект. 

За да получим вкусно и питателно ястие първо е от значение как е отглеждано пилето. Изобилието от  движение, слънце, чист въздух и  тревата,  която то яде, оформят цвета и наситения вкус на месото. Свободните пилета се отглеждат два пъти по-дълго от „интензивно“ отглежданите. Това допринася за получаване на по-качествена текстура на пилешкото месо.

След това сготвено по правилния начин може да ви накара да изядете и костите.

За да бъде всяка рецепта с пиле уникална вижте няколко тънкости:

  • Когато приготвяте пиле на части, не поставяйте парчетата месо много близо едно до друго, тъй като това ще забави процеса на готвене и няма да им позволи да придобият равномерен загар от всички страни.
  • Ако използвате съд с капак, пилето ще се опече доста по-бавно отколкото, ако не е покрито
  • Оставете кожата на пилето докато го готвите, това способства за запазване на  соковете му и така то става много по - вкусно
  • За да запазите пилешките гърди сочни, сложете върху тях парче алуминиево фолио. Махнете го през последните 10 минути от печенето, за да позволите на кожата да стане златисто-кафява и хрупкава
  • Оставете печеното пиле да си почине за 10-15 минути преди да го режете и сервирате, защото това ще позволи на соковете му да се разпределят равномерно.
  • Разянето на пилешкото месо напречно на мускулното влакно ще направи парчетата пиле много по-крехки и приятни за консумация.
  • Не посолявайте месото предварително, а след като е почти готово. Така ще запазите соковете вътре.
  • Заради движението и по-дългия си живот, свободно отглежданите пилета изискват по-бавно и продължително готвене – на ниска температура.
  • При готвене пилешкото месо се комбинира чудесно с лимон, чесън, мащерка, магданоз, пипер, краве масло и бира. Слагайте подправките накрая, така няма да се "вгорчат".

 

Нашата ферма в пресата

Sunnyfarm през погледа на вестник "24 часа"

 

Ето как млади хора, родени след 1989 г видяха нашата ферма:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6977696

Екипът на Sunnyfarm благодари на екипа на "24 часа", че обръща внимание на добрте идеи и полезни практики, с което проявява социална отговорност за здравето и екологията.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Neveroiatno vkusno li4i si 4e tova e istinski produkt
Vesela Koleda Sunny i pridaljavaite v sa6tia duh
- vladoti
Dec 26, 2014 6:23AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: