Вход

5 причини да изберем органични продукти от пасищно отглеждани животни

Защо да изберем месо от пасищно отглеждани животни?

Каква е причината съвременният човек да предпочита органични продукти за здравословно хранене:

1. Тъй като значителни количества бета-каротин, витамин Е и фолиева киселина проникват в плътта на животните, които ядат трева. 

2. Пасищното пилешко и говеждо месо, както и жълтъците на яйцата от свободни кокошки са наситени с високо ниво на хлорофил и са с по-ниско ниво на наситени мазнини

3. Когато животните се отглеждат в затворените помещения те дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот, амоняк и други химически разтвори. Това уврежда не само техните дихателни мембрани, но и избутва витамин А и витамин Д от тялото и го отлага в токсични дози в черния им дроб. Пасищните животни дишат чист въздух по цял ден и не страдат от горните проблеми. Затова нашата симбиотична ферма се стреми да покрие страндартите за био ферма. Ние прилагаме природосъобразни методи за отглеждане на животните, като се стремим да постигне високи резултати в производството и доставка на органични продукти.

4. Когато липсват естествените условия на живот- чист въздух, светлина, зелен материал и физическа дейност, животните се разболяват. Ето защо производителите на животински продукти са принудени да им дават антибиотици. Когато подходът е друг, т.е. при пасищното и свободно отглеждане на животни и птици, не се дават лекарства, синтетични витамини и стимуланти на разстежа. В този случай животните се отглеждат в естествената им среда. Налице са изобилие на движение, слънце, чист въздух, трева, корени. В природата тенамират всичко, което е необходимо за да са здрави. Здравословна храна и именно храната, осигурявана по този начин.

5. Животните на пасището се отглеждат на малки групи върху голяма площ – това понижава нивото на стрес за тях.

 

 

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Прекрасен вкус, аромат и качество. Малко връщане в детските години. Благодаря ви.
- Twins27
Jun 4, 2015 8:23PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: