Вход

Яйца и пилешко месо от свободн гледани животни - здравословно хранене и здрави хора

Здравословно хранене - тези магически думи, които в последните години накараха много българи да предпочитат екологично чиста храна, да говорят и търсят т.нар органични храни. Каква е разликата? Информацията по-долу е предоставена от нашия екип, за да знаете какво да изберете.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПИЛЕТА, ОТГЛЕЖДАНИ ПО ТРАДИЦИОННИЯ НАЧИН – В ПОМЕЩЕНИЯ И ТЕЗИ, ОТГЛЕЖДАНИ ПАСИЩНО?

• Свежият въздух

Когато пилетата прекарват целия си живот – 52-56 дена в затворени помещения те дишат един и същ въздух, с отложени в него въглерод, азот и други химически разтвори. 

Когато животните дишат такъв въздух, това не само уврежда техните дихателни мембрани, но и избутва витамин А и Д от тялото и ги отлага в токсични дози в черния им дроб.

Причината, поради която при традиционния интензивен метод на отглеждане на пилетата се дават хормони и антибиотици е за да се компенсира липсата на естествени условия- чист въздух, светлина, зелен материал и физическа дейност.

Когато тези естествени условия липсват, пилетата се разболяват, ето защо производителите са принудени да им дават хормони и антибиотици.

Всички знаем разликата във вкуса на храна приготвена, например, с яйца от домашни кокошки, чийто начин на отглеждане е близък до този в биофермите.

• Силата на тревата

Знаете ли, че с десетки пъти по-малка територия от тази на Индия и Китай, България притежава изключителни ресурси от билки и лечебни растения, които участват в състава на гори, храстови съобщества, пасища и ливади, по този начин те са хранителна база за много животни.

Пасищно отглежданите пилета се наслаждават на това „меню“ всеки ден.

Здравето на пилето е пряко свързано с естествените антибиотици и витамини, които то намира в зеления материал. Свежата трева и поглъщаните заедно с нея червеи, скакалци и щурци, представляват поне 20% от диетата им.

Ежедневното местене на птиците запазва тяхното здраве и това на земята; така те избягват собствените си патогени, а раднообразната растителност им осигурява повечето минерали и витамини, от които се нуждаят.

Нашият екип се грижи с много внимание и има за цел покриване на високите изисквания за  производител на чисто месо и яйца.

Био яйца и био пилешко: здрави пилета - здрави хора

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Много вкусно и чисто месо!
- nadis
Feb 25, 2020 8:38AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: