Вход

Пълнено младо петле в зеле

Пълнено младо петле

Продукти

1 петле с дреболийки, 150г телешка кайма, 1ч. чаша ориз, 2 ч. чаши вода, 1 глава кромид лук, сол, черен пипер, кимион, дафинов лист, джоджен,  магданоз, 1 глава прясно или кисело зеле.

Приготвяне

Каймата се запържва леко. Прибават се ситно нарязаните дреболийки на петлето и нарязания кромид. Прибавя се ориза и водата. Добавя се сол, черен пипер, малко кимион и няколко  листа ситно нарязан джоджен и магданоз. Вари се докато оризът поеме водата. С тази плънка след като поистине  се  пълни петлето и се зашива.

Нарязва се зелето, което може да бъде прясно или кисело. Ако зелето е прясно се добявя 1 буркан домати нарязани на ситно ( може и 3-4 настъргани пресни домата). Към киселото се добавя малко от сока. Добавя се сол, черен пипер и 1-2 дафинови листа. Петлето се слага върху зелето в  голям глинен съд -гювеч или гърне и се слага в предварително загрята фурна да се пече. Ако съда е без капак може да се завие първоначално с фолио. Пече се на 220° докато заври. След това температурата се намалява на 180° и продъжава да се пече приблизително още около 1.5 – 2 часа.

Супа от младо петле

Супа от младо петле

 

Продукти за 6 порции: половин петле, два средно големи картофа, един морков, малка глава лук, едно „гнездо” фиде, сол и черен пипер, половин връзка магданоз или друга зелена подправка по Ваш вкус

Сложете месото да заври с около 2 литра вода и сол на вкус. Нарежете зеленчуците на малки кубчета. След като петлето се свари (около час и половина, тъй като месото на петлетата е доста по-мускулесто от това на бройлерите), го извадете от бульона. Към бульона добавете първо моркова и лука. След като  поврят  5 -10 минути, добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 10 минути и натрошеното фиде. Варете до пълно сваряване на фидето и картофите. Обезкостете свареното пилешко месо, накъсайте го на дребни парченца и ги добавете към супата. Накрая, след като свалите супта от котлона, поръсете със ситно нарязаните зелени подправки. Сервирайте с лимон.

Великденски козунак с екологично чисти яйца

ВЕЛИКДЕНСКИ КОЗУНАК - с екологично чисти яйца и прясно топена мас

ПРОДУКТИ за 2 козунака:

4 екологично чисти яйца от Съни Фарм, 200 г захар, 150 мл прясно мляко, 30 г прясна мая, 1 лимон, 2 ванилии, сол, 70 грама свинска мас от Съни фарм - разтопена, 120 г масло разтопено (олио), 0.800 г брашно.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
1
- Tonina
Jul 8, 2017 10:03AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: