Вход

Пасищни пилета с пресни зеленчуци - вариант на Печено пиле

Често говорим с наши приятели за пасищни пилета от нашата ферма за екологично чиста храна. Тези разговори ни разкриват и тяхното виждане за пълноценния начин на здравословно хранене. Научаваме и рецепти, които Ви представяме чрез нашия сайт. И така

Печено пасищно пиле с пресни зеленчуци - една чудесна рецепта за наши приятели.

Рецепта за "Печено пиле с пресни зеленчуци" от списание "GoodFood"

1 цяло пасищно пиле
50 г масло
500 г пресни картофи
1 с.л. зехтин
150 г пресни моркови, обелени
140 г бакла, само зърната
100 г грах
1 голяма шепа микс от зелени подправки по избор, едро нарязани

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200°C (180°C с обдухване). Поставете пилето в подходяща тава за печене. Пъхнете пръсти под кожата на гърдите, за да я отделите от месото. Сложете част от маслото под кожата и намажете месото, като внимавате да не разкъсате кожата. С останалото масло намажете цялото пиле отвън. Овкусете добре със сол и пипер и го печете 30 мин.

Разбъркайте картофите със зехтина и ги подправете обилно със сол и пипер. След като пилето се пече 30 мин, го извадете и разпределете картофите около него, като ги разбъркате с отделилия се в тавата сок. Върнете пилето във фурната за още 30 мин.

Добавете морковите при картофите и печете ястието още 20 мин.

Може да проверите дали пилето е готово, като прободете бутчето в средата - ако излиза бистър сок, значи месото е изпечено. Добавете баклата и граха към другите зеленчуци заедно с малко вода и върнете във фурната за още 5 мин. Извадете пилето, покрийте го с фолио и го оставете настрана за 10 мин. Преди да сервирате, поръсете с подправките.

 

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

5.00 STARS
Прясно, ароматно и много вкусно. Освен вълшебен бульон, който сварихме и ще имаме за доста време напред, месото най-сетне ми ...
- zkoleva
Nov 16, 2014 5:32PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: