Вход

Печено свинско с ябълков сос

Печено свинско с ябълков сос

Продукти: 1 кг свинско от бут за печене, 1 с.л едрозърнеста горчица, по 2 с.л. ситно нарязан магданоз и мащерка и по още няколко стръкчета,1 ч.л. ситно нарязана салвия, 80 г прошуто или бекон, олио за намазване на тавата, 3 моркова, разполовени по дължина и срязани на две, 500 г дребни картофи, разполовени, 2 глави червен лук, на едри парчета, 12 скилидки чесън, 1 малка глава целина (около 650 г), обелена и нарязана на 12 парчета

ЗА СОСА 2 с.л нишесте, 600 мл пилешки бульон, 1 малка ябълка, нарязана къдраво зеле и грах, за сервиране

1. Загрейте фурната на 180ºС (160ºС с обдухване). Почистете месото максимално добре от мазнината и я хвърлете. Намажете го с горчицата, поръсете го със ситно нарязаните зелени подправки и подправете с черен пипер. Сложете резените прошуто върху свинското, за да го защитите, понеже няма мазнина.

2. Намажете голяма тава с олио и сложете месото в средата. Наоколо сложете зеленчуците и няколко стръкчета мащерка, поръсете със съвсем малко олио и покрийте с фолио. Запечете за 1 час, увеличете фурната на 220ºС (200ºС с обдухване). Махнете фолиото, отново поръсете с олио и запечете за още 20 мин.

3. За соса размийте нишестето с малко вода на кашица и загрейте бульона в тенджера. Добавете нишестето и бъркайте

, докато бульонът се сгъсти. Добавете парчетата ябълка и оставете соса да ври 5 мин, докато омекнат, но да не се разпадат.

4. Извадете месото от тавата и сипете сока от печенето в соса. Поръсете зеленчуците с малко олио и ги запечете за още 20 мин, докато месото отпочива. Сервирайте свинското с печените и свежите зеленчуци и с ябълковия сос.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

2.00 STARS
Кърначетата наистина са много вкусни, но съдържат много сланина, голяма част от която се стопява при печенето и въпреки това ...
- antoniq
Jan 18, 2017 12:39PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: