Вход

Нашите съвети за телешки стек

Ако искате телешките стекове да станат по-крехки и сочни Ви предлагаме да опитате следния начин за приготовление:

Нарязвате стекове напречно на мускулните влакна с дебелина 2.5 см.

Нареждате ги в тавичка и ги поливате със соев сос – да се добре покрити. Поръсвате ги с малко водка или някакъв друг твърд алкохол (може и вино) и малко зехтин или олио. Добавяте черен пипер и мащерка или друга подправка по избор. Покривате тавичката с фолио и оставяте в хладилник за 12 до 24 часа. Добре e веднъж да се обърнат стековете.

Загрейте скара или тиган на средно висока температура. Скарата или тигана трябва да са намаслени.

Печете по 5-7 минути от всяка страна. За да стане сочен и розов, температурата в средата на стека трябва да е около 65°С. Добре е след като извадите стековете да ги натриете леко с масло.

Стековете не трябва да се сплескват и да се печат при висока температура, тъй като вътре остават сурови и жилави.

Преди сервиране поръсете с пресно смлян черен пипер.

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

4.83 STARS
И в къщи много я харесваме.
- Роза
Feb 1, 2016 10:14AM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: