Вход

Пиле агродолче

За 4 Порции:

4 бр. пилешки гърди, без кожата, обезкостени

1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, 1 / 2 чаша балсамов оцет

2 скилидки чесън, обелена и смачкана

4 клончета прясна мащерка

4 с.л. средно силен мед,

2 с.л. краве масло

Осолете равномерно пилешкото месо. Добавете зехтина в горещ тиган и загрейте за 30 секунди. Добавете пилето и гответе, без да размествате за 5 до 6 минути. Обърнете пилешките гърди и гответе от другата страна за 3 минути. Намалете температурата до средна и добавете в тигана оцета, чесъна, мащерката и меда. Разклатете, за да се смесят. С помощта на щипки обърнете всяко парче от пилешкото, за да се покрие със соса. Поставете тигана във фурната и гответе пилешкото месо за около 15 мин. или докато Докато месото се готви, поливайте го леко със соса.

Извадете тигана от фурната и прехвърлете пилешките гърди върху плато, за да отпочине. Върнете тигана на котлона, на средна температура, и оставете соковете в тигана да къкрят за около 3 минути или докато леко се сгъстят. Добавете маслото и разбърквайте, докато се разтопи и се смеси с другите съставки. Поръсете пилето със соса и сервирайте със задушени зеленчуци.

 

Ах, тези неустоими пилешки крилца.

Необходими продукти: 1 кг пилешки крилца, соев сос, мед, чесън, черен пипер, зехтин, сусам.

Приготвяне: сложете пилешките крилца във вряща вода и варете около 15 минути. Извадете отцедете и объкайте крилцата в марината приготвена от горните продукти. Печете върху хартия в предварително загрята фурна, докато крилцата добият тъмно кафяв златист цвят. Целта е да станат приятно хрупкави.

Палачинки с телешка кайма

Продукти: 1 кг телешка кайма, 1 суха червена чушка натрошена, 1-2 домата-нарязани , сол, черен пипер, кимион, чесън, пармезан, 2 бр. яйца, 10 бр палачинки

Приготвяне: Запържете чесън в мазнина, без да допускате да почернее. Извадете го. Задушете в същата мазнина телешката кайма, добавете подправките и доматите, добавете малко вода и оставете да къкри поне 5-6 минути. Поръсете с част от пармезана и отместете от котлона. Завийте всяка палачинка с пълнежа и подредете в правоъгълна тавичка. Пригответе смес от 2 яйца и пармезан. Поръсете палачинките отгоре и печете за около 10-15 минути. Сервирайте със сезонна салата.

Друг вариант: направете от всяка палачинка кесийка пълна със сместа от каймата, завържете в горната част с готварски конец. Вплетете стрък мащерка във всеки конец, така ще получите интересен аромат при печенето. Подредете кесийките в тава, полайте всяка една с разтопено краве масло и запечете.

Пилешка супа за душата.

Студено е!

Какъв по-подходящ момент за топла пилешка супа. Още по-наситена и плътна на вкус супа става от младо петле.

Ето няколко златни правила за вкусна супа:

  •  На първо място е качеството на месото. Чисто птиче месо  може да поръчате от Sunnyfarm, а днес и утре (05 и 06 декември)  "Младото петле" е на промо-цена. (виж http://www.sunnyfarm.bg/produkti)
  •  Запържете месото преди добавяне на течността, така подсилвате вкуса и цвета на супата.
  •  Гответе на тих огън и отстранявайте пяната и мазнината, която се отделя при готвенето.
  •  За силен вкус добавяйте подправките на ранен етап на готвенето. За по-нежен вкус пускайте цели стръкчета, а за по-интензивен аромат, накълцани. Деликатните подправки като магданоз и босилек губят от аромата си при топлинна обработка, така че поръсвайте с тях при сервиране.
  • Ако използвате сухи подправки, първо ги запечете на тиган за да засилите аромата им. Слагайте ги накрая в супата.
  • Финални щрихи – класически начин за сгъстяване на супите е Бьор мание (букв. „обработено масло“). Смесват се равни количества масло и брашно на гъста каша. Тя се добавя на малки бучки към врящата супа с разбъркване до пълното абсорбиране. Супата се оставя да ври 3 минути. За улеснение имайте предвид, че 30 г масло и пшеничено брашно са достатъчни да сгъстят 600 мл течност.

 

Пасищни пилета с пресни зеленчуци - вариант на Печено пиле

Често говорим с наши приятели за пасищни пилета от нашата ферма за екологично чиста храна. Тези разговори ни разкриват и тяхното виждане за пълноценния начин на здравословно хранене. Научаваме и рецепти, които Ви представяме чрез нашия сайт. И така

Печено пасищно пиле с пресни зеленчуци - една чудесна рецепта за наши приятели.

Рецепта за "Печено пиле с пресни зеленчуци" от списание "GoodFood"

1 цяло пасищно пиле
50 г масло
500 г пресни картофи
1 с.л. зехтин
150 г пресни моркови, обелени
140 г бакла, само зърната
100 г грах
1 голяма шепа микс от зелени подправки по избор, едро нарязани

Вкусно гювече от пасищно отглеждано петле - здравословна храна за всеки

Откога не сте чували думата петле? От онези години, в които имахте Село, и там баба приготвяше от една птица - 10 манджи. След това думата Петле в рецептите и в месарските магазини отстъпи сцената на Бройлера. И последната се закотви там сякаш завинаги.

Ние обаче, като производители на фермерска храна, знаем, че зад всяка гозба стои една история. Затова представяме само рецепти, които напомнят Оня вкус, а продукти за тях можем да доставим, и със сигурност ще повторите.

Гювече от петле.

Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 2-3 печени чушки, 2-3 домата, олио, чубрица, червен пипер.

Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.

Петел с вино с екологично чисто пилешко месо от биоферма

Днес решихме да приложим магията на виното върху Вашата здравословна храна. Не всяко вино обаче става за овкусяване на гозбата. Необходимо е то да е качествено, тъй като високата температура изпарява спирта, но поддържа аромата и вкуса му. Тази година гроздоберът на белите  сортове в България започна по-рано заради сухото и слънчево време.

Разбира се, виното стана отлично. Това го разбрахме година по-късно. Това вино ще доразвие аромата и качествата си, стига разбира се ... да се задържи! Да се върнем сега към идеята за истинската здравословна храна, която се готви с качествено вино.

Познавачите казват, че лятото е било перфектно и гроздето е с много добро качество.

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчета

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчетаЗдравейте, приятели на вкусната и здравословна храна!

Съвременният човек се стреми да консумира от една страна проста и бърза храна, от друга страна е безкрайно разточителен и вниманието си към актуалното здравословно хранене. Хората на науката, на бизнеса, градските хора все по-често се обръщат към някоя био ферма за доставка на здравословна храна

В същото време обаче, интересът към лютивата храна на Изтока, на Индия, на далечни и загадъчни кътчета на света е също част от любобитството, което трябва да се удовлетвори. Сега тук ние Ви представяме една побългарена версия с достъпни екологично чисти продукти, невероятен вкус и аромат. Много в важно, когато започнете да готвите да вземете една хубаво бутилка червено вино за компания. Няколко пъти ни писахме, че пилешкото обича бяло! Добре! И то става - въпрос на предпочитание. И така:

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

2.00 STARS
Кърначетата наистина са много вкусни, но съдържат много сланина, голяма част от която се стопява при печенето и въпреки това ...
- antoniq
Jan 18, 2017 12:39PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: