Вход

Пиле агродолче

За 4 Порции:

4 бр. пилешки гърди, без кожата, обезкостени

1 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин, 1 / 2 чаша балсамов оцет

2 скилидки чесън, обелена и смачкана

4 клончета прясна мащерка

4 с.л. средно силен мед,

2 с.л. краве масло

Осолете равномерно пилешкото месо. Добавете зехтина в горещ тиган и загрейте за 30 секунди. Добавете пилето и гответе, без да размествате за 5 до 6 минути. Обърнете пилешките гърди и гответе от другата страна за 3 минути. Намалете температурата до средна и добавете в тигана оцета, чесъна, мащерката и меда. Разклатете, за да се смесят. С помощта на щипки обърнете всяко парче от пилешкото, за да се покрие със соса. Поставете тигана във фурната и гответе пилешкото месо за около 15 мин. или докато Докато месото се готви, поливайте го леко със соса.

Извадете тигана от фурната и прехвърлете пилешките гърди върху плато, за да отпочине. Върнете тигана на котлона, на средна температура, и оставете соковете в тигана да къкрят за около 3 минути или докато леко се сгъстят. Добавете маслото и разбърквайте, докато се разтопи и се смеси с другите съставки. Поръсете пилето със соса и сервирайте със задушени зеленчуци.

 

Ах, тези неустоими пилешки крилца.

Необходими продукти: 1 кг пилешки крилца, соев сос, мед, чесън, черен пипер, зехтин, сусам.

Приготвяне: сложете пилешките крилца във вряща вода и варете около 15 минути. Извадете отцедете и объкайте крилцата в марината приготвена от горните продукти. Печете върху хартия в предварително загрята фурна, докато крилцата добият тъмно кафяв златист цвят. Целта е да станат приятно хрупкави.

Палачинки с телешка кайма

Продукти: 1 кг телешка кайма, 1 суха червена чушка натрошена, 1-2 домата-нарязани , сол, черен пипер, кимион, чесън, пармезан, 2 бр. яйца, 10 бр палачинки

Приготвяне: Запържете чесън в мазнина, без да допускате да почернее. Извадете го. Задушете в същата мазнина телешката кайма, добавете подправките и доматите, добавете малко вода и оставете да къкри поне 5-6 минути. Поръсете с част от пармезана и отместете от котлона. Завийте всяка палачинка с пълнежа и подредете в правоъгълна тавичка. Пригответе смес от 2 яйца и пармезан. Поръсете палачинките отгоре и печете за около 10-15 минути. Сервирайте със сезонна салата.

Друг вариант: направете от всяка палачинка кесийка пълна със сместа от каймата, завържете в горната част с готварски конец. Вплетете стрък мащерка във всеки конец, така ще получите интересен аромат при печенето. Подредете кесийките в тава, полайте всяка една с разтопено краве масло и запечете.

Пилешка супа за душата.

Студено е!

Какъв по-подходящ момент за топла пилешка супа. Още по-наситена и плътна на вкус супа става от младо петле.

Ето няколко златни правила за вкусна супа:

  •  На първо място е качеството на месото. Чисто птиче месо  може да поръчате от Sunnyfarm, а днес и утре (05 и 06 декември)  "Младото петле" е на промо-цена. (виж http://www.sunnyfarm.bg/produkti)
  •  Запържете месото преди добавяне на течността, така подсилвате вкуса и цвета на супата.
  •  Гответе на тих огън и отстранявайте пяната и мазнината, която се отделя при готвенето.
  •  За силен вкус добавяйте подправките на ранен етап на готвенето. За по-нежен вкус пускайте цели стръкчета, а за по-интензивен аромат, накълцани. Деликатните подправки като магданоз и босилек губят от аромата си при топлинна обработка, така че поръсвайте с тях при сервиране.
  • Ако използвате сухи подправки, първо ги запечете на тиган за да засилите аромата им. Слагайте ги накрая в супата.
  • Финални щрихи – класически начин за сгъстяване на супите е Бьор мание (букв. „обработено масло“). Смесват се равни количества масло и брашно на гъста каша. Тя се добавя на малки бучки към врящата супа с разбъркване до пълното абсорбиране. Супата се оставя да ври 3 минути. За улеснение имайте предвид, че 30 г масло и пшеничено брашно са достатъчни да сгъстят 600 мл течност.

 

Пасищни пилета с пресни зеленчуци - вариант на Печено пиле

Често говорим с наши приятели за пасищни пилета от нашата ферма за екологично чиста храна. Тези разговори ни разкриват и тяхното виждане за пълноценния начин на здравословно хранене. Научаваме и рецепти, които Ви представяме чрез нашия сайт. И така

Печено пасищно пиле с пресни зеленчуци - една чудесна рецепта за наши приятели.

Рецепта за "Печено пиле с пресни зеленчуци" от списание "GoodFood"

1 цяло пасищно пиле
50 г масло
500 г пресни картофи
1 с.л. зехтин
150 г пресни моркови, обелени
140 г бакла, само зърната
100 г грах
1 голяма шепа микс от зелени подправки по избор, едро нарязани

Вкусно гювече от пасищно отглеждано петле - здравословна храна за всеки

Откога не сте чували думата петле? От онези години, в които имахте Село, и там баба приготвяше от една птица - 10 манджи. След това думата Петле в рецептите и в месарските магазини отстъпи сцената на Бройлер. И последната се закотви там сякаш завинаги.

Ние обаче, като производители на фермерска храна, знаем, че зад всяка гозба стои една история. Затова представяме само рецепти, които напомнят Оня вкус, а продукти за тях можем да доставим, и със сигурност ще повторите.

Гювече от петле.

Съставки: 1 петле, 4-5 стръка праз, 2-3 печени чушки, 2-3 домата, олио, чубрица, червен пипер.

Приготвяне: Петлето се сварява, след което се обезкостява и се нарязва на дребно. Празът се нарязва на колелца и се задушава за около 15 минути на тих огън под капак в сгорещената мазнина с малко топла вода. Добавя се червения пипер, нарязаните на ситно печени чушки и нарязания домат. Задушава се още 10 минути. След това се добавя месото е се подправя с чубрица.

Петел с вино с екологично чисто пилешко месо от биоферма

Днес решихме да приложим магията на виното върху Вашата здравословна храна. Не всяко вино обаче става за овкусяване на гозбата. Необходимо е то да е качествено, тъй като високата температура изпарява спирта, но поддържа аромата и вкуса му. Тази година гроздоберът на белите  сортове в България започна по-рано заради сухото и слънчево време.

Разбира се, виното стана отлично. Това го разбрахме година по-късно. Това вино ще доразвие аромата и качествата си, стига разбира се ... да се задържи! Да се върнем сега към идеята за истинската здравословна храна, която се готви с качествено вино.

Познавачите казват, че лятото е било перфектно и гроздето е с много добро качество.

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчета

Пиле лютика - вкусотия с пилешки бутчетаЗдравейте, приятели на вкусната и здравословна храна!

Съвременният човек се стреми да консумира от една страна проста и бърза храна, от друга страна е безкрайно разточителен и вниманието си към актуалното здравословно хранене. Хората на науката, на бизнеса, градските хора все по-често се обръщат към някоя био ферма за доставка на здравословна храна

В същото време обаче, интересът към лютивата храна на Изтока, на Индия, на далечни и загадъчни кътчета на света е също част от любобитството, което трябва да се удовлетвори. Сега тук ние Ви представяме една побългарена версия с достъпни екологично чисти продукти, невероятен вкус и аромат. Много в важно, когато започнете да готвите да вземете една хубаво бутилка червено вино за компания. Няколко пъти ни писахме, че пилешкото обича бяло! Добре! И то става - въпрос на предпочитание. И така:

Резюме за нас

 

SunnyFarm Logo

НИЕ сме малка симбиотична ферма разположена в предбалканското село Абланица, на 12 км от гр. Ловеч. Извършваме доставка на храна по график.

Мнения

4.43 STARS
Простичко и лесно го приготвям - пека на скара или грил-тиган, после /вече изпечен/ поръсвам със сол и черен пипер, ...
- mariapepel
Jul 10, 2015 2:18PM

Контакти

0878701095
0887836839

 info (at) sunnyfarm.bg

 

SunnyFarm в социалните мрежи: